Bergens nye "One Stop Shop"

Bergens nye "One Stop Shop"

Ahlsell fortsetter sin butikksatsing over det ganske land. Nå er det rørleggerne i Bergen sin tur til å få bransjens mest komplette kombinasjon av VVS-materiell, arbeidsklær, verktøy og verneutstyr under samme tak. Ahlsell har en lang og stolt historie i Hordaland, og med sine 7 butikker er det ingen andre regioner i selskapet som har flere enn nettopp her. Butikken i Fabrikkgaten er den største av dem, med inntil 140 håndverkere innom hver dag.  

Når Ahlsell bestemte seg for å rulle ut sitt nye butikk-konsept i Bergen - ofte omtalt som fagmannens "One Stop Shop" - var det naturlig at det ble i denne butikken. 

Totaltilbud
- Fabrikkgaten har i alle år vært komplett på alle våre fag, med unntak av verktøy og verneutstyr. Når vi nå integrerer dette i butikken, er det både fordi vi ønsker å gi våre rørleggerkunder et totaltilbud uten at de trenger å bruke tid andre steder, men også for at håndverkere generelt både skal finne verktøyet de trenger og kunne slå av en prat med de som kan faget.

Store forventninger
Det sier regionsjef Agathe Børhaug, som forteller at det nye konseptet er et resultat av at Ahlsell sin rene verktøybutikk på Minde - kun et steinkast unna - nå har blitt samlokalisert med Fabrikkgaten. Hun er ansvarlig for butikkene og salgskorpset i Region Vest, og har store forventninger til det nye konseptet.
- Vi gjør dette først og fremst for å posisjonere oss som det naturlige førstevalget for alle rørleggerne i byen. Resultatet håper vi selvsagt skal bli en god og lønnsom vekst for selskapet, sier Børhaug som legger til at denne butikksatsingen kommer i kjølvannet av Ahlsells strategi om flerfaglighet og kryssalg.

Fokus på kompetanse
- Kundene er veldig fornøyde og vi har allerede fått mange positive tilbakemeldinger. Flere gleder seg over at de ikke lenger behøver handle VVS-materiellet og alt det andre man trenger for å gjøre jobben, i forskjellige butikker.
Det forteller den nye butikksjefen i Fabrikkgaten, Annika Jung - for det er ikke bare butikken som er fornyet. Jung som til nå har ledet butikken på Minde, tar i tillegg til varesortimentet med seg to av sine tidligere kolleger, og øker dermed bemanningen i Fabrikkgaten fem til åtte ansatte. Jung påpeker viktigheten av å ha verktøykompetanse i butikken.

- Det å selge verktøy er ressurskrevende. Enten det er snakk om verktøy, verneutstyr eller arbeidsklær, har kunden større behov for veiledning og det å kunne prøve utstyret, mener Jung som fremhever den lange fartstiden flere av de nye menneskene i butikken har innenfor dette feltet.

Men å flytte mennesker er den enkleste delen av jobben. Å flytte varene fra en hel butikk noe ganske annet. Jung forteller om den krevende prosessen med å samlokalisere varesortimentet fra to ganske ulike butikker.
- Kongstanken var å få inn 340m2 med verktøy og verneutstyr, uten at det skulle gå på bekostning av det eksisterende VVS-sortimentet. Det høres kanskje umulig ut, men det har tvunget oss til å være mye smartere når det gjelder bygging av butikken, både i forhold til lagerhåndtering og butikkinnredning.

- Det er viktig at de ansatte er stolte over butikken, og det har de nå all grunn til å være, avslutter Børhaug som i likhet med Jung gleder seg over å være i mål med det de begge mener må være den beste proffbutikken i byen.


FAKTA:

 *   Ahlsell flytter sin verktøybutikk på Minde i Bergen inn i Fabrikkgaten
 *   Det markeres med åpningsuke fra 21. - 25. august
 *   15 leverandører nye hver dag, konkurranser og åpningstilbud
 *   Onsdag 23. august er det offisiell åpning med snorklipping og kake
 *   Fredag 25. august er det åpningsfest for kunder og leverandører i Vikinghallen
SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

23. august 2019

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

Viktig samarbeidsavtale undertegnet

Norske Rørgrossisters Forening eier NRF-databasen, som er en norsk bransjedatabase med vareinformasjon for VVS-produkter. Databasen brukes av grossister, forhandlere og utførende firmaer i bransjen. NRF og SINTEF samarbeider nå om overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, europeisk CPR-sertifikat og Europeisk Teknisk Bedømmelse til NRF databasen.

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

29. april 2019

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

7. mai legger Ahlsell ned sin eksisterende avdeling i Bærum, og åpner dørene til en dobbelt så stor fullsortimentsbutikk i nabobygget.

Innenfor dørene til nye Ahlsell på Rud i Bærum møter kundene 1800m2 fullspekket med installasjonsmateriell, verktøy, arbeidsklær, verneutstyr, med mer. Ved å tilby et bredt produktsortiment for både rørleggeren, elektrikeren og byggmesteren, gjør Ahlsell det enklere å være fagmann.

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

15. mars 2019

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

1. april innfører Ahlsell Norge et frakttillegg på alle ordre under 1000 kroner. Målet er at så få som mulig skal belastes dette.

Når Ahlsell endrer sine leveringsbetingelser fra 1. april, er det først og fremst for å stimulere til økt effektivitet og redusert utslipp og avfall. Ved å legge på en småordretillegg på 250 kroner på alle ordre under tusenlappen, håper grossisten at flere blir flinkere til å samle bestillingene til færre men større leveranser. 

Godt fremgangsrikt nytt år

29. desember 2018

Godt fremgangsrikt nytt år

Nyttårshilsen fra Norske Rørgrossisters Forening

NRF Databasen er stadig mer brukt og er et sentralt verktøy for hele bransjen. Mange store aktører er koblet direkte til NRF Databasen, som er mer innholdsrik enn noensinne.
I 2019 satser vi for fullt på ETIM.
Vi takker for et strålende samarbeid med hele bransjen gjennom 2018 og ser frem mot 2019 med store forventninger.

Med nyttårshilsen fra

Terje Røising
Daglig leder
Norske Rørgrossisters Forening

– Tror på samarbeid og gode allianser

25. november 2018

– Tror på samarbeid og gode allianser

Marianne Wætnes Røiseland ny adm. dir. hos Rørentreprenørene Norge:

I VVSForums velkomestintervju med RørNorges nye adm. dir. Marianne Røiseland trekkes Norske Rørgrossisters Forening frem i positive ordelag: – NRF under ledelse av adm. dir. Terje Røising er en fremoverlent organisasjon som bidrar både med kompetanse, sporbarhet, de viktige NRF-nummerne og fornuftig digitalisering. Grossistene Heidenreich, Onninen, Ahlsell og Brødrene Dahl sørger for svært bra logistikk av rørdeler og utstyr til hele landet. Dette er noe vi setter pris på, forteller Røiseland.

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

4. november 2018

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

Løfter kvinnelige rollemodeller opp og frem

Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket er svært glad for at den tradisjonsrike grossisten Heidenreich blir sølvpartner av Ingeborg-nettverket. - Det er som Heidenreich påpeker veldig viktig for bransjen å beholde alle de kvinnene vi har klart å rekruttere, i tillegg til å øke rekrutteringen. - Vi er veldig glad for det fokuset Heidenreich har vist på å gjøre noe med kjønnsbalansen i egen bedrift, blant annet ute på sine hentelager over hele landet. Vi i Ingeborg-nettverket gleder oss til å samarbeide med Heidenreich for økt mangfold i rørbransjen, forteller Eli Heyerdahl Eide.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«oktober 2019»
mationtofr
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
© 2019 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as